Kontakt

Zveza lovskih družin Ljubljana
Župančičeva 9/II
1000 Ljubljana

Tel.:  01 251 49 00
Gsm: 031 323 790  
          041 330 522

E-mail: zld-ljubljana@siol.net

 

NLB  Ljubljana

TRR: 02083-0020290923

Tabor ZLD Ljubljana

tabor 2Otroci v okviru prvega mladinskega lovskega tabora ZLD Ljubljana spoznavali lovske aktivnosti

V okviru ZLD Ljubljana je od 12. do 14. julija 2013 na Medvedjem Brdu potekal prvi mladinski lovski tabor, ki se ga je udeležilo 22 otrok. Na taboru, ki ga je sofinancirala Lovska zveza Slovenije, so sodelovale štiri lovske družine, in sicer Logatec, Vrhnika, Hotedršica in Rovte. Otroci so v okviru tabora spoznavali lovišča, odpravili so se tako na jutranje kot večerno opazovanje divjadi, seznanili so se z lovsko kinologijo in s petimi različnimi pasmami lovskih psov spoznali delo psa po krvni sledi, obiskali pa so jih tudi sokolarji s štirimi pticami.

tabor1Najbolj navdušeni so bili nad spoznavanjem lovskega orožja: od sulice, loka, pa do najmodernejšega orožja, ki so ga tudi preizkusili. Z zanimanjem so prisluhnili predavanju Lojzeta Černeta o mali in veliki divjadi ter predavanju Edvarda Krašne o pticah. Ta je utrinke s tabora tudi posnel in bodo objavljeni v septembrski oddaji Dober pogled. Udeležence tabora so obiskali rogisti, ki so predstavili zgodovino lovskega roga in s svojim igranjem popestrili zaključek tabora, obiskali pa so jih tudi rukači, ki so jim predstavili oponašanje jelenjega rukanja. Kot se za lovski tabor spodobi, pa so sodelovali tudi pri pripravi divjačinskega golaža.

tabor3Zadnji dan tabora so otroci svoja doživetja strnili v prostih spisih in risbah, prvi trije so bili tudi nagrajeni. Prav vsi so prejeli priznanja za udeležbo na prvem lovskem taboru, ob zaključku pa sta jih nagovorila še župan občine Logatec Berto Menard in predsednik ZLD Ljubljana mag. Lado Bradač.